Huidverbetering, wat is het?

De huid bestaat uit een aantal verschillende lagen die in drie globale lagen kunnen worden ingedeeld; zie figuur 1. Aan de oppervlakte ligt de epidermis; oftewel de opperhuid. Deze bestaat uit vijf lagen; zie figuur 2.

Maar wat is dan nu het verschil tussen huidverzorging, huidverjonging en huidverbetering? 

 

Je huid

Je huid bestaat uit drie verschillende hoofdlagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. De huidlagen afzonderlijk bestaan ook weer uit verschillende laagjes, die elk hun eigen functie hebben. Iedere huidlaag heeft zo zijn eigen voedingsstoffen nodig.

Normaal gesproken kan je huid heel veel dingen zelf prima regelen. Via de voeding die je binnenkrijgt, krijgt je huid van binnenuit 5 voedingsstoffen en bouwstoffen toegediend via de bloedbaan. 

Deze voedingsstoffen en ook zuurstof wordt in de lederhuid afgeleverd via de allerkleinste haarvaatjes.

Wist je dat de haarvaatjes soms wel zó klein zijn, dat er maar één rode bloedcel tegelijk doorheen kan? En dat deze zich ook nog eens moet ‘dubbelvouwen’ ? Eenmaal de voedingsstoffen afgeleverd zijn, worden deze doorgegeven aan het onderste laagje van de opperhuid.

Daar zijn de huidcellen levend, maar zullen, naarmate ze naar boven toe opschuiven langzaam afsterven. 

Tijdens dit afsterven komen de vetten, die jij eerst gegeten hebt, en die via je bloedbaan bij je huidcellen terecht kwamen en waar een huidcel mee gebouwd is vrij, en vormen zo een heel mooi beschermingslaagje voor je huid, waardoor er ook minder vocht uit je huid kan ontsnappen.

Huidverbetering

Maar er is ook nog huidverbetering. In dit geval gaan we de tekorten aanvullen én de huid een stapje harder laten werken. 

Bijvoorbeeld de celdeling activeren, zodat je huid er fris uit blijft zien. De doorbloeding activeren, zodat je huid een boost krijgt en 31 werkstoffen geven zoals peptiden die je huid a.h.w. vertelt wat het moet gaan doen.

In de salon kunnen we daar nog een stapje verder in gaan met onze bindweefselmassage’s (LPG), microdermabrasie , microneedling/ skineedling van Reviderm, peelings enz. 

Deze behandelingen stimuleren de basaalcellenlaag (laag 5) om nieuwe cellen te maken. Hierdoor kunnen werkzame stoffen in crèmes beter opgenomen worden. Talg kan makkelijker weg waardoor er minder mee-eters en gerstekorrels ontstaan. 

Hierdoor worden huidproblemen makkelijker opgelost.

 

Het voordeel van huidverbetering is dat we meteen de handrem op huidveroudering zetten. En dat vinden de meesten van ons wel zo prettig!

Huidverzorging

Door allerlei processen kan dit verstoord raken. Denk aan verkeerde gezichtsreiniging, centrale verwarming of juist airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, roken etc. We zullen dan de huid een handje moeten helpen met de juiste verzorgingsproducten.

Wanneer we alleen de tekorten in de huid aan willen vullen, spreken we van huidverzorging. Bijvoorbeeld: je huid is droog, je smeert een crème en het voelt beter aan.

Bij huidverzorging wordt alleen de bovenste laag van de opperhuid behandeld. Je reinigt met een reinigingsmiddel en je gebruikt een dag- en een nachtcrème. De dode huidcellen in de bovenste lagen zwellen door het verzorging op en de huid voelt lekker zacht en soepel aan.

Huidverjonging

Bij huidverjonging ga je weer een stap verder. Hierbij probeer je de huid te verjongen en huidveroudering te vertragen. Dit kan je bereiken door de huid werkzame stoffen te geven die de huid tekort komt of zelf niet meer aan kan maken zoals collageen.

Collageen is de belangrijkste factor om onze huid jong te houden.

Vanaf je 25ste levensjaar is het belangrijk om met microdermabrasie de eerste rimpels tegen te gaan. Een rimpel doet er 10 jaar over om aan de oppervlakte zichtbaar te worden.

In de menopauze (bij maar liefst minimaal 30% van de vrouwen) slaat de veroudering ineens hard toe door de vermindering van oestrogeen.

Bij REVIDERM zijn we sterk in het verbeteren van zowat elke huidconditie. Echte huidproblemen lossen we eveneens op door voldoende aandacht te schenken aan ALLE! huidlagen en het volledige celmetabolisme