Hot stone massage

Hot stone massage:

Je kan kiezen uit je rug of hele lichaam.

Tijdens deze massage wordt het lichaam gemasseerd met handen en verwarmde vulkaanstenen (meestal van basalt). Ook worden er stenen op specifieke acupunctuurpunten van het lichaam gelegd. De warmte zorgt – in combinatie met de masserende bewegingen – niet alleen voor diepe ontspanning, maar ook voor stimulatie van de bloedsomloop, afvoer van gifstoffen en verlichting van verschillende lichamelijke klachten.

Contra indicatie hot stone massage

Naast de algemene contra indicaties zijn er nog een aantal specifieke omstandigheden waaronder het masseren met warme stenen is af te raden. Heb je een hoge bloeddruk, lijdt je aan circulatiestoornissen zoals trombose of ben je zwanger dan is een massage met warme stenen over het algemeen af te raden. In geval van twijfel hierover kun je altijd even overleggen met mij wat verstandig is.

Een Hotstone massage is een vorm van thermotherapie.Thermotherapie is het gebruik van warmte tijdens een behandeling. De heilzame werking van een Hotstone massage wordt ervaren als een therapeutische behandeling door pijnverlichting m.n. bij artrose en reumatische klachten.