Dr. PLATON

Cold Plasma Therapie 

Dr. Platon Cold plasma, non-invasieve huidverbetering

Cold Plasma Energy oftewel Non-thermal Plasma is een compleet nieuwe techniek voor huidverbetering en werkt op het gebied van Anti-Aging en huidproblemen zoals acne, rosacea, psoriasis en eczeem. Dr. Platon is een FDA aproved ‘Medical device’ en als enige gereguleerd en goedgekeurd in de EU., Deze cosmetische behandelvorm is een compleet nieuwe techniek voor huidverbeterende toepassingen.

Het plasma is niet-thermisch, wat betekent dat het de huid niet verbrandt of beschadigt, en heeft een temperatuur van 35-40 °C, wat comfortabel en veilig is voor de huid.

Wat is Cold plasma?

Plasma is na vast, vloeibaar en gas de vierde en laatste toestand van materie. Plasma bevat zeer veel energie maar komt niet in natuurlijke vorm op aarde voor. Dit betekent dat plasma kunstmatig moet worden gegenereerd. Bij Cold plasma gebeurt dit door middel van het creëren van een elektromagnetisch veld waardoor O2 (zuurstof) en CO2 (stikstof) uit de lucht geïoniseerd wordt waardoor ozon en plasma ontstaat. Cold plasma is niet-thermisch, wat inhoudt dat het de huid niet beschadigd of verbrand. De werktemperatuur is 35-40 graden waardoor de behandeling ontspannen aanvoelt en absoluut pijnloos is.

Wat doet Dr. Platon cold plasma voor de huid?

Tijdens een behandeling word de huid gesteriliseerd; bacteriën, schimmels en schadelijke micro-organismen welke irritaties of huidontstekingen als acne & rosacea veroorzaken worden gedood. Tevens vindt er regeneratie in de huid plaats: Cold plasma stimuleert de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze bestanddelen zijn van essentieel belang voor de elasticiteit, stevigheid en hydratatie van de huid. Cold plasma bevordert ook wondgenezing, littekenvermindering en huidverjonging. Ook zorgt cold plasma voor oxidatie; de zuurstoftoevoer naar de basaalcellen wordt verhoogd waardoor het huidmetabolisme omhoog gaat, ontgifting plaatsvind en de anti-oxidatieve werking beter wordt (de afweer van de huid verbetert). Cold plasma vermindert ook de over-productie van melanine in de huid. Een teveel een melanine veroorzaakt pigmentvlekken, donkere vlekken en een onregelmatige huidskleur en teint.

ACNE

Cold plasma reduceert inflammatie, roodheid, zwelling en ontsteking van acne en voorkomt de formatie van nieuwe acne laesies. De plasma elimineert ook de Acne bacterien die acne veroorzaken en reguleert de talgproductie in de porien.

PSORIASIS

Cold plasma verlicht de jeuk en schilfering van psoriasis plekken en versnelt het regeneratie- en helingsproces van de huid. Cold plasma verbetert het immuunsysteem waardoor de kans op inflammatie vermindert en tevens inflammatie triggers afnemen.

ROSACEA

Cold plasma vermindert het stekende en brandende gevoel alsmede de ‘flushing’ bij rosacea. Het reduceert zichtbaar de roodheid en versterkt de huidbarrière, waardoor de huid minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf.

ANTI-AGING

Cold plasma verbetert de huidstructuur, reduceert fijne lijntjes, verslapping en futloosheid van de huid waardoor de huid er weer jeugdiger uit gaat zien en een meer natuurlijke ‘glow’ krijgt. Bovendien verbetert de elasticiteit, stevigheid en hydratatie in de huid.

HUIDVERSTEVIGING

Cold plasma verstevigt de huid rondom de ogen, hals, kaaklijn en andere gebieden. Cold plasma kan tevens worden gebruikt voor versteviging op gebieden van het lichaam. In het algemeen verbetert cold plasma de elasticiteit, textuur en stevigheid van de huid.

VERHELDEREN

Cold plasma verheldert de huid en reguleert oppervlakkige pigmentatie, donkere vlekken een onregelmatige huidkleur. Cold plasma verbetert tevens de huidskleur, glans en helderheid van de huid. Dieper gelegen pigment word met de Picolaser behandeld.

Het inzetten van Cold plasma

Tijdens een intake wordt altijd goed gekeken naar uw huidwensen en daar wordt een behandeling op aangepast. Cold plasma kan als een op zichzelf staande behandeling worden uitgevoerd maar ook als supplement worden ingezet in een behandeling. Tijdens de uitgebreide Intake geven wij u advies en wordt er met u besproken of uw wensen haalbaar zijn. Er wordt een uitgebreide anamnese afgenomen en er worden foto’s van het te behandelen gebied gemaakt. Dr. Platon cold plasma kan tegen meerprijs aan iedere willekeurige gezichtsbehandeling worden toegevoegd. Ook kunnen losse eczeem- of psoriasisplekjes of lokale ontstekingen en schimmelinfecties worden behandeld. Hiervoor wordt vooraf een tarief vastgesteld.

Dr. PLATON
Dr. PLATON